Зміст реституційно-компенсаційної функції кримінально-правових заходів в їх культуро-антропологічному вимірі - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, Александр Васильевич; Kozachenko, Oleksandr V. (My University, 2012)
Досліджуються змістовні властивості реституційно-компенсаційної функції кримінально-правових заходів в їх матеріальному та інтелектуально-вольовому прояві. Обґрунтовується доцільність нормативного визначення особливого виду примусових кримінально-правових заходів, позбавлених ознак кари, орієнтованих на усунення заподіяної шкоди, відшкодування завданих збитків та відновлення порушених прав.

Исследуются содержательные характеристики реституционно-компенсационной функции уголовно-правовых мер в их материальном и интеллектуально-волевом проявлении. Обосновывается целесообразность нормативного определения особого вида принудительных уголовно-правовых мер, лишенных признаков кары, ориентированных на устранение причиненного вреда, возмещение убытков и восстановление нарушенных прав.

In this article researching the substantial characteristics of restorative and compensation function of criminal and. law measures in the physical, intellectual and volitional manifestation. Expediency the regulatory definition of a special kind of compulsory criminal measures which deprived of signs of punishment that focus on the elimination of caused harm, damages and a restoration of the right.
Козаченко О. В. Зміст реституційно-компенсаційної функції кримінально-правових заходів в їх культуро-антропологічному вимірі / О. В. Козаченко // Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія Право. – 2012. - Вип. 20. – Ч. ІІ. – Т. 3. – С. 41-44.
Keywords: кримінально-правові заходи; функції заходів кримінально-правового впливу; реституційно-компенсаційна функція; уголовно-правовые меры; функции мер уголовно-правового воздействия; реституционно-компенсационная функция; criminal and law measures; function of criminal and. law measures; restorative and compensation function