Національна безпека України в реаліях масштабної військової агресії : колективна монографія - Біленець, Дарія Анатоліївна; Веселий, Владислав Сергійович; Возняковська, Крістіна Анатоліївна; Волощук, Оксана Троянівна; Демчук, Тетяна Ігорівна; Латковська, Тамара Анатоліївна; Марчук, В. В.; Глиняний, Іван Володимирович; Факас, Ілона Борисівна; Цуркан-Сайфуліна, Юлія Василівна; Козуб, І. Г.; Шевчук. П. В.; et al. (Чернівці, 2024)
Колективна монографія присвячена комплексному аналізу викликів і загроз, з якими стикається Україна в умовах триваючої військової агресії. У сучасному світі питання національної безпеки стало особливо актуальним, і ця монографія прагне окреслити як теоретичні, так і практичні аспекти, що стосуються забезпечення безпеки країни. Монографія охоплює широке коло тем, включаючи аналіз військової агресії як явища, оцінку її впливу на безпеку України, а також стратегії та механізми протидії. Вона включає дослідження з різних дисциплін, зокрема політичних наук, міжнародних відносин, права та соціології. Кожен розділ містить результати досліджень, які відображають сучасні виклики та пропонують практичні рекомендації для посилення національної безпеки. Узагальнюючи результати досліджень, автори пропонують нові підходи до формування національної безпекової політики, які можуть бути корисними для політиків, науковців та практиків. Ця монографія стане важливим внеском у наукову літературу та практичну діяльність у сфері національної безпеки України. Монографія адресована фахівцям у сфері безпеки, політикам, військовим та всім, хто цікавиться проблемами національної безпеки в Україні. The collective monograph is devoted to a comprehensive analysis of the challenges and threats that Ukraine faces in the context of ongoing military aggression. In the modern world, the issue of national security has become particularly relevant, and this monograph seeks to outline both theoretical and practical aspects related to ensuring the country's security. The monograph covers a wide range of topics, including the analysis of military aggression as a phenomenon, an assessment of its impact on the security of Ukraine, as well as strategies and mechanisms for counteraction. It includes research from various disciplines, in particular political science, international relations, law and sociology. Each section contains research results that reflect modern challenges and offer practical recommendations for strengthening national security. Summarizing the research results, the authors propose new approaches to the formation of national security policy that may be useful for politicians, scientists and practitioners. This monograph will be an important contribution to the scientific literature and practical activities in the field of national security of Ukraine. The monograph is addressed to security specialists, politicians, the military and everyone interested in national security issues in Ukraine.
Національна безпека України в реаліях масштабної військової агресії : колективна монографія / Д. А. Біленець, В. С. Веселий, К. А. Возняковська, Т. А. Латковська та ін. ; за заг. ред. К. А. Возняковської. - Чернівці, 2024. - 380 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28467; https://doi.org/10.32837/11300.28467
Keywords: аналіз військової агресії; безпека України; національна безпекова політика; відповідальність за вчинення злочину агресії; воєнний стан; процедура екстрадиції; захист трудових прав; захист прав та інтересів дітей; analysis of military aggression; security of Ukraine; national security policy; responsibility for committing the crime of aggression; martial law; extradition procedure; protection of labor rights; protection of the rights and interests of children